Skip Navigation Links

ХДУ успішно провів Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Інформаційні технології в освіті України: стан, проблеми, перспективи»

Подія республіканського масштабу відбулася в стінах Херсонського державного університету 16-17 травня. На Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Інформаційні технології в освіті України: стан, проблеми, перспективи» зібралися освітяни, науковці, представники бізнес-сектору та мас-медіа майже зі всіх областей країни.

18 травня 2013 р.

На пленарних та секційних засіданнях неодноразово підкреслювалася думка, що комп’ютерні технології вже стали невід’ємною частиною людської життєдіяльності. А тому вони мають розглядатися в різнопланових аспектах, і як засіб навчання, і як предмет вивчення.

Серед напрямків, що стали предметом доповідей учасників конференції виділяються такі:

  1. Психолого-педагогічні аспекти використання інформаційних технологій в освіті.
  2. Методика навчання інформатики в основній школі.
  3. Підготовка та перепідготовка кадрів в умовах реалізації Державної цільової програми «Сто відсотків».
  4. Комп’ютерно-орієнтовні системи навчання: проблеми створення і застосування.
  5. Інформаційні технології в управлінської діяльності навчальних закладів.

Тема проблематики та перспектив впровадження інформаційних технологій у вищій школі стала також одним із аспектів обговорення науковцями та освітянами. Так перший проректор ХДУ, професор Олександр Співаковський виступив із доповіддю «Університетський менеджмент в контексті управління ІТ-активами». А щільний взаємозв’язок між інформатикою та іншими галузями було досліджено представником Інституту педагогіки НАПН України І.Регейло в доповіді «Міжпредметні зв’язки у навчанні інформатики і синергізм педагогічних впливів».

Високий рівень зацікавленості в участі у конференції було доведено тим, що авторами доповідей стали 9 докторів наук та 19 кандидатів наук. А серед рецензентів були 8 докторів педагогічних наук, 3 доктори фізико-математичних наук, 7 кандидатів педагогічних наук, 4 кандидати фізико-математичних наук, та по одному кандидату технічних і філософських наук.

Опублікувати на Twitter Опублікувати на  Facebook Опублікувати на LinkedIn telegram viber

Можливості: Версія для друкуВерсія для друку Відправити другуВідправити другу