09 грудня 2013 року відбулася зустріч Херсонського державного університету з директором Національного Темпус-офісу в Україні Світланою Шитіковою, яка представила доповідь «Еразмус Плюс: Більше можливостей для вищих навчальних закладів України».

10 грудня 2013 р.

З ініціативи першого проректора Херсонського державного університету професора Співаковського О.В. та відділу міжнародних зв’язків до університету була запрошена директор Темпус-офісу в Україні Світлана Шитікова.

Директор Темпус-офісу в Україні зустрілася з професорсько-викладацьким складом ХДУ та розповіла про нові можливості європейської програми екс-Темпус – Еразмус Плюс.

Нова програма включає в себе можливості студентської та викладацької мобільності ВНЗ України та світу, реформування навчальних програм ВНЗ, реформування управління ВНЗ, створення нових освітніх магістерських та докторських програм, що фінансуються коштами Європейського Союзу. Були представлені наступні європейські програми та стипендії:

Стипендії Марії Кюрі - надаються науковцям, дослідникам з усього світу, які працюють в усіх науково-технічних галузях, з метою популяризації переваг науково-дослідної роботи у Європі.

Стартові гранти ЄДР – дозволяють талановитим молодим науковцям з усього світу припинити працювати під наглядом наукового керівника та перетворитися на незалежного керівника проєкту на ранньому етапі своєї дослідницької кар’єри.

Прогресивні гранти ЄДР – заохочують та підтримують інноваційні науково-дослідні проєкти, започатковані та здійснювані ведучими науковцями з усього світу.

Друга частина лекції була присвячена виграному проєкту ХДУ: «Мережа експертно-консультаційних центрів розвитку круїзного туризму в регіоні Чорного моря», а саме: дії ХДУ для впровадження даного проєкту. Нагадаємо, що бюджет виграного проєкту складає: 1 200 000 євро і в ньому беруть участь 10 партнерів з України та 8 з Німеччини.

Опублікувати на Twitter Опублікувати на  Facebook Опублікувати на LinkedIn telegram viber

Можливості: Версія для друкуВерсія для друку Відправити другуВідправити другу