Skip Navigation Links

ХДУ бере участь у проєкті з посилення стійкості вищої освіти на загальну суму 400 тисяч євро

Херсонський державний університет став учасником нового великого проєкту Erasmus+ KA220-HED - Cooperation partnerships in higher education - «Academies4Ukraine - Strengthen Higher Education resilience in Ukraine and European Union».

1 серпня 2023 р.

Проєкт присвячений посиленню стійкості вищої освіти в Україні та Європейському Союзі, загальний бюджет – 400 тисяч євро, Херсонський державний університет отримає 56 тисяч євро.

Ректор ХДУ Олександр Співаковський зазначає:

«Це дуже важливо для нас, адже всі ці півтора роки команда університету демонструє єдність, незламність та відданість українській освіті. Разом з нашими випускниками-педагогами ми протистояли та протистоїмо намаганням окупантів запровадити освітній процес на території Херсонщини за російськими стандартами. Ми перемогли на освітньому фронті на правому березі Дніпра, зараз українське небо тримають освітяни на лівобережній Херсонщині. І це доведений факт, бо у цьому році заяви на вступ до Херсонського державного університету подали близько 100 українців, які зараз перебувають на тимчасово окупованій території області. 

Отже, участь у проєкті – це підтримка Європейськими інституціями української освітньої спільноти у її супротиві повномасштабній війні».

Проєкт має на меті посилити підтримку закладів вищої освіти України, допомогти у створенні служб психологічної, соціальної та культурної підтримки для інтеграції в Європейський Союз.

Зокрема, в межах проєкту передбачено: обмін кращими практиками адаптації студентів університету, які вимушені були виїхати через війну; координація і допомога впровадження програми психологічної підтримки студентів університету; посилення співпраці України і ЄС через спільні цінності. Головним координатором проєкту є італійська міжнародна компанія “I-Strategies”

«Разом з партнерами - Університетом Хельсінкі, Ризьким технічним університетом, Уманським державним педагогічним університетом імені Павла Тичини, Одеським національним технологічним університетом будемо продовжувати працювати над трьома ключовими напрямами:

1) створення умов для адаптації студентів у воєнний і поствоєнний період;

2) фіксація та популяризація досвіду української освітньої спільноти у протистоянні і боротьбі за незалежність і мир;

3) посилення співпраці України і ЄС через реалізацію спільних освітніх проєктів.

Тож, тільки вперед! Посилюємо свою стійкість, розвиваємо вищу освіту та міжнародне партнерство!», – підсумував ректор.

Також Олександр Співаковський висловив вдячність проректорці з міжнародної, соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи Аллі Цапів та керівниці відділу міжнародних ініціатив та проєктної діяльності Євгенії Ревенко за координацію міжнародної діяльності університету і впровадження інтернаціоналізації.

Пресцентр ХДУ

Опублікувати на Twitter Опублікувати на  Facebook Опублікувати на LinkedIn telegram viber

Можливості: Версія для друкуВерсія для друку Відправити другуВідправити другу