Skip Navigation Links

Команда ХДУ взяла участь у першій зустрічі з координаторами та партнерами проєкту ERASMUS+ KA220-HED з посилення стійкості вищої освіти

Напередодні Дня Незалежності України у День Державного Прапору України команда Херсонського державного університету взяла участь у першій зустрічі з координаторами та партнерами нового великого проєкту ERASMUS+ KA220-HED - Cooperation partnerships in higher education - «Academies4Ukraine - Strengthen Higher Education resilience in Ukraine and European Union».

23 серпня 2023 р.

Ректор ХДУ Олександр Співаковський наголосив, що це дуже символічно, бо проєкт саме про посилення стійкості вищої освіти в Україні та Європейському Союзі.

«Під час 2-х хвилинної самопрезентації розповів про важливість підтримки європейської спільноти українського освітянського спротиву повномасштабній війні на прикладі нашого університету, що створив, а пізніше презентував (і продовжує це робити) власні хроніки життя переміщеного через війну закладу, колектив якого не піддався тиску окупантів, продовжив працювати, надавати якісну освіту та підніматись сходинками українських та міжнародних рейтингів. Йдеться про видання «Чорний лебідь» в історії Херсонського державного університету, або Хроніки релокованого вишу». Ми й зараз продовжуємо роботу з документування нашої діяльності, з вивчення історії спротиву херсонців.

Разом з партнерами - Університетом Хельсінкі, Ризьким технічним університетом, Уманським державним педагогічним університет імені Павла Тичини, Одеським національним технологічним університетом будемо продовжувати працювати над трьома ключовими напрямами: 1) створення умов для адаптації студентів у воєнний і поствоєнний період; 2) фіксація та популяризація досвіду української освітньої спільноти у протистоянні і боротьбі за незалежність і мир; 3) посилення співпраці України і ЄС через реалізацію спільних освітніх проєктів.

Дякуємо координаторам проєкту-представникам інноваційної стартап компанії i-strategies (Італія) Джанлукі Вагнареллі та Алессіо Чечі за настановчу інформацію про проєкт та окреслення дорожньої карти його реалізації. Рухаємось далі!», – зазначив Олександр Співаковський.

 

Пресцентр ХДУ

Опублікувати на Twitter Опублікувати на  Facebook Опублікувати на LinkedIn telegram viber

Можливості: Версія для друкуВерсія для друку Відправити другуВідправити другу