Skip Navigation Links

На педагогічному факультеті ХДУ представили цифрові інструментарії розвитку факультету

Тиждень педагогічного факультету Херсонського державного університету продовжується. Одним з важливих аспектів роботи Херсонського державного університету є шлях до цифровізації освітніх процесів.

 

28 березня 2024 р.

Результатом є внутрішні проєкти, створені викладацьким колективом, а також активне використання загальноуніверситетських платформ та інструментів.

Саме цій темі був присвячений захід “Цифровий інструментарій розвитку педагогічного факультету”, що відбувся 27 березня. На зустрічі були присутні науково-педагогічні працівники, здобувачі, колеги з Львівського національного університету та Хмельницької гуманітарної академії, яких теж зацікавив наш досвід. Відбулася презентація посібника “Інструментарій інтерактивної взаємодії викладача закладу вищої освіти та здобувачів освіти”.

Деканеса педагогічного факультету, професорка Любов Петухова розповіла власне про ідею цифрових сервісів в освіті, роль середовища в освітньому процесі та історію появи поняття “трисуб'єктне середовище”, що викликало жваву дискусію. Обговорили особливості та можливості Веб-мультимедіа енциклопедій “Історія педагогіки” та “Історія дошкільної педагогіки”, доцентка Олена Анісімова доповіла про веб-мультимедіа енциклопедію “Фребельпедагогіка”, а старша викладачка Альона Бальоха - про “Веб-мультимедіа енциклопедію з дисциплін природничого циклу”.

Використання таких платформ є родзинкою педагогічного факультету, а Веб-мультимедіа енциклопедія “Історія педагогіки” стала першим подібним продуктом в Україні. Досвід нашого факультету у цьому аспекті дійсно є унікальним та корисним для впровадження в інших закладах освіти. Це викликало хвилю позитивних відгуків та зацікавленість зі сторони присутніх. Педфак щиро ділиться досвідом та запрошує до співпраці!

Педагогічний факультет ХДУ

Опублікувати на Twitter Опублікувати на  Facebook Опублікувати на LinkedIn telegram viber

Можливості: Версія для друкуВерсія для друку Відправити другуВідправити другу