Skip Navigation Links

Херсонці приголомшені обстрілом ХДУ

Російська армія нанесла черговий удар по освітній інфраструктурі Херсона. Пошкоджено головний корпус Херсонського державного університету. У соцмережах студенти, випускники, викладачі, співробітники та пересічні херсонці активно коментують та висловлюють свою підтримку, діляться спогадами.

 

 

28 березня 2024 р.

Ось декілька з коментарів користувачів соцмереж:

Галина: “Шкода… я тут навчалася на юридичному перші три роки. Руйнують наше життя, руйнують нашу пам'ять”.

Ольга: “Мій рідний... тоді ще педагогічний інститут...”.

Наталя: “Університет – це люди, а не будівлі. То чому ж так боляче? Ми відремонтуємо і будемо щасливі попри все у нашому Херсонський державний університет”.

Лілія: “Запах весни, універ, навчання, якісь зустрічі, купа знайомих на кожному з факультетів головного корпусу. Ще одне місце спогадів зруйновано”.

Оксана: “Дуже боляче дивитись на те, що росіяни роблять з нашим містом. Долі тисячі людей повʼязані з Херсонським державним університетом. Моя теж: під час навчання і зараз. Згадую, як ми з сином ходили у лютому 2021 року на день відкритих дверей медичного факультету. Було цікаво, світло, а зараз ці аудиторії знищені”.

Ірина: “Я не навчалася тут, але багато заходів відвідувала. І виставки, і тренінги, і презентації”.

Володимир:Нищать освіту, культуру, нищать те, що людину робить людиною.Російські нацисти руйнують і нищать мою alma mater. Саме в ній 1992-1998 здобув свою першу вищу освіту. У ХДУ минала юність в буремні 90-ті, які по-своєму були надзвичайно цікаві. Дивитися на наслідки обстрілу боляче, дуже боляче.

Спільнота Херсонського державного університету висловлює вдячність за гарні слова, за підтримку. І наголошує: російські війська можуть завдати серйозної шкоди фізичній інфраструктурі університету, руйнувань, однак освіту не знищити! Ми продовжуємо працювати і виконувати свою освітню місію!

Ректор ХДУ Олександр Співаковський переконаний, що головне – люди, а все інше відбудуємо:

“Так, розпорошеність достатньо велика. Але ми продовжуємо повноцінно працювати. Освітній процес ні на день не зупинявся. Задля цього ми маємо дві потужні цифрові платформи. Колектив університету чекає перемоги та якнайскорішого повернення у рідний Херсон. Ми відчуваємо, що ми єдина родина – Херсон, Херсонщина. Головне одне – людське життя. Тому насамперед ми забезпечуємо захист наших людей. А інфраструктуру ми відновимо”.

Пресцентр ХДУ

Опублікувати на Twitter Опублікувати на  Facebook Опублікувати на LinkedIn telegram viber

Можливості: Версія для друкуВерсія для друку Відправити другуВідправити другу