Skip Navigation Links

Представники ХДУ беруть участь у тренінгу за проєктом DigiUni

Триває робота Херсонського державного університету над реалізацією масштабного проєкту DigiUni програми Erasmus+ «Цифровий університет – Відкрита Українська Ініціатива». З 22 по 26 квітня у складі делегації українських університетів-партнерів представники Херсонського державного університету взяли участь у тренінгу DigiUni: Digital University — Open Ukrainian Initiative з найкращих практик Університету Масарика (Брно, Чеська Республіка).

24 квітня 2024 р.

Перший проректор, професор Сергій Омельчук, доцентка Кузовова Наталя, викладачка Анастасія Волянюк вивчали методологію розробки контенту курсів, які будуть розміщуватися на цифровій платформі DigiPlatform і дозволять забезпечити віртуальну мобільність українських студентів.

Від спільноти Херсонського державного університету колеги подарували ректорові Університету Масарика Мартину Барешу наше інституційні видання «Чорний лебідь» в історії Херсонського державного університету, або Хроніки релокованого вишу».

Проєкт Erasmus+ CBHE DigiUni, повною назвою "Цифровий університет – Відкрита українська ініціатива", є важливою ініціативою, спрямованою на підтримку вищої освіти в Україні в умовах воєнного стану та післявоєнного відновлення. Наразі, це наймасштабніший проєкт за програмою Erasmus+, який коли небудь реалізовувався в Україні

У 2023 році Європейська Комісія відкрила спеціальне вікно для України в рамках програми Еразмус+ у відповідь на виклики, з якими зіштовхнулась українська вища освіта через повномасштабне вторгнення росії та його наслідки.

Міністерство освіти і науки України спільно з українськими університетами-партнерами працювало над пропозицією, яка б поєднувала системний підхід, широкий вплив та співпрацю усіх українських ЗВО. За результатами відбору проєкт DigiUni став переможцем, а європейські партнери його підтримали. Тривалисть проєкту: 2023 - 2027 роки.

До складу команди проєкту входять 10 українських університетів, Міністерство освіти і науки, Міністерство цифрової трансформації, Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти, Українська асоціація фахівців ІТ та закордонні університети-партнери й асоціації країн-членів ЄС з Франції, Німеччини, Іспанії, Чехії та Польщі.

Вперше проєкт було презентовано 11 жовтня 2023 року.

DigiUni має на меті стати єдиною цифровою освітньою екосистемою в Україні, яка забезпечить безперервну, якісну, інклюзивну та прозору освіту, незалежно від місцезнаходження студентів та викладачів, використовуючи наявні цифрові інновації в освіті та маючи чітку парадигму для залучення майбутніх інновацій.

Проєкт також спрямований на підтримку студентів, які продовжили навчання в Україні під час воєнного стану, та сприяння зміцненню зв’язків між українськими університетами, їхніми студентами й викладачами, які були змушені залишити Україну. У фокусі проєкту також популяризація українознавчих студій та залучення іноземних студентів і українців, які проживають за кордоном, до української освіти загалом.

Пресцентр ХДУ

Опублікувати на Twitter Опублікувати на  Facebook Опублікувати на LinkedIn telegram viber

Можливості: Версія для друкуВерсія для друку Відправити другуВідправити другу