Skip Navigation Links

Науковиця ХДУ виступила з докладом про військову лексику в німецькій та українській мовах

3 травня доцентка кафедри німецької та романської філології Лариса Ковбасюк виступила з докладом «Kriegswortschatz im  Ukrainischen und Deutschen – kontrastive Analyse politischer Pressetexte» у межах онлайн-лекцій «Мова. Література. Комунікація», організовних Вищою педагогічною школою Швебіш Гмюнд (Німеччина) та КНЛУ (м. Київ).

7 травня 2024 р.

Учасникам заходу було запропоновано результати контрастивного аналізу військової термінології, що активно використовується сучасними мас-медіа Німеччини та України під час повномасштабної війни росії проти України. Жваву дискусію викликали новотвори німецької та української мови, актуальність висвітлення певних подій у різних мас медіа.

Крім того, у докладі було розглянути питання екоциду та його мовного відображення на прикладі результатів підриву Каховської ГЕС.

Захід мав також просвітницький характер, оскільки Лариса Ковбасюк приділила значну увагу Херсону та Херсонщині як активного учасника українського спротиву російським загарбникам, що справило неабияке враження на закордонних учасників заходу.

Зазначимо, Лариса Ковбасюк є запрошеною науковицею з індивідуальним грантом для дослідників-біженців від Фундації Олександра Гумбольдта в університеті м. Мюнстер.

Інформацію надано факультетом української й іноземної філології та журналістики ХДУ 

Опублікувати на Twitter Опублікувати на  Facebook Опублікувати на LinkedIn telegram viber

Можливості: Версія для друкуВерсія для друку Відправити другуВідправити другу