Skip Navigation Links

Студенти-журналісти ХДУ опановують сучасні медійні тренди

9 травня в Чернівцях стартував тренінг «Подкасти та відео. Формати та інструменти». До заходу доєдналися здобувачі спеціальності журналістика Херсонського державного університету, зокрема Юрченко Інна, Бондаренко Катерина, Рудницька Марія, Домбровський Володимир.

 

9 травня 2024 р.

Протягом трьох днів насиченої та творчої роботи учасники зможуть осягнути мистецтво подкастингу, проаналізувати кращі зразки українських та закордонних подкастів, зрозуміти концепцію вдалого просування свого медіапродукту, а також опанувати основи запису та монтажу аудіо-/ відеоконтенту. Крім того програмою заходу передбачена ціла низка цікавих практичних вправ та творчих завдань, що пов’язаних з аудіо-відео розробкою тем, підготовкою власних подкастів. Модераторами тренінгу стали Лілія Шутяк, кандидатка наук із соціальних комунікацій, доцентка кафедри журналістики Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, медіаекспертка-тренерка та Роман Пазюк, кандидат філологічних наук, доцент кафедри журналістики Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, медіатренер Українського інституту медіа та комунікацій.

Нагадаємо, що це заключний воркшоп в рамках вишколу для студентів-журналістів, організатором якого виступив Харківський пресклуб, раніше здобувачі взяли участь у тренінгах «Інструменти роботи осінтера», що проходив у Львові (14 лютого 2024 р.) та «Інструменти для фахового зростання журналіста в умовах інформаційних війн» – м. Кам’янець-Подільський (9 листопада 2023 р.).

Неформальна освіта є невід’ємною та пріоритетною частиною підготовки нового покоління медійників, саме тому здобувачі спеціальності 061 Журналістика Херсонського державного університету систематично є учасниками тренінгів, семінарів, воркшопів, що дозволяє ознайомитися з сучасними інформаційними трендами, перейняти досвід провідних журналістів України та здобути унікальний досвід у царині соціальних комунікацій.

Інформацію надав Андрій Соломахін, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української і слов’янської філології та журналістики ХДУ, гарант ОП Журналістика.

Опублікувати на Twitter Опублікувати на  Facebook Опублікувати на LinkedIn telegram viber

Можливості: Версія для друкуВерсія для друку Відправити другуВідправити другу