Skip Navigation Links

За перемогу в XXVII Всесвітній літній Універсіаді студенти ХДУ отримали ордени та почесні звання

Крім нагород і медалей, які завоювали в напруженій боротьбі українські спортсмени на XXVII Всесвітній літній Універсіаді в Казані, вони також отримали ордени та почесні звання по приїзду на Батьківщину. Нагадаємо, що в цьому спортивному заході всесвітнього рівня брали участь і одинадцятеро студентів факультету фізичного виховання та спорту Херсонського державного університету.

29 липня 2013 р.

Указом Президента України №392/2013 «Про відзначення державними нагородами України» за досягнення високих спортивних результатів на ХХVІІ Всесвітній літній Універсіаді в Казані, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України орденами та почесними званнями були нагороджені переможці у різних видах спорту. Серед них і вихованці ХДУ, які принесли своїй країні вісім срібних та дві бронзові медалі в академічному веслуванні та веслуванні на байдарках і каное. 26 липня в Кабінеті Міністрів України відбулося урочисте нагородження спортсменів.

Своїми враженнями поділився студент факультету фізичного виховання та спорту ХДУ, учасник Універсіади, якого нагороджено орденом Данила Галицького, Станіслав Чумраєв: «Ми брали участь у змаганнях з академічного веслування на дистанції 2 кілометри. Нашими суперниками були 7 дуже сильних команд з різних країн. Звісно, хотілося б посісти перше місце, але, якщо взяти до уваги, що золото вибороли хлопці с Росії, які входять до основного складу збірної  РФ з академічного веслування, то друге місце – це серйозна перемога. Третє місце посіли спортсмени з Голландії».

Як розповів С.Чумраєв, на Універсіаді українці дуже сильно підтримували один одного: «В порівнянні з росіянами, наших співвітчизників у Казані було значно менше. Проте, коли ми вже доходили до фінішу, то серед гулу вболівальників було добре чутно скандування наших «Україна!», і це надавало нам ще більше сил й наснаги боротися за перемогу!»

Також чемпіон поділився секретом стратегії отримання перемоги у такому нелегкому виді спорту: «Найважче – це фініш. Легше обігнати суперників на старті й утримувати свої позиції до кінця, ніж намагатися вирватися вперед у другій половині дистанції». Херсонський держаний університет, як свідчать здобутки його студентів, також робить все можливе аби старт кар’єри його вихованців відбувся якомога раніше й вони стабільно утримували свої позиції переможців.

Нагадаємо, XXVII Всесвітня літня Універсіада в Казані – це одна з наймасштабніших подій у спортивному житті планети і вважається Малими Олімпійськими іграми. В ній беруть участь спортсмени віком до 27 років, які навчаються у вищих навчальних закладах. У 27 видах спорту змагалися 13 тисяч спортсменів із 160 країн світу. Чемпіонами стали представники 42 країн, медалі завоювали представники 70 країн.

Прес-центр ХДУ

Опублікувати на Twitter Опублікувати на  Facebook Опублікувати на LinkedIn telegram viber

Можливості: Версія для друкуВерсія для друку Відправити другуВідправити другу